Csempészbravúr: kétezer papagáj egy furgonban

2010.07.30. 12:12

Körülbelül kétezer papagájt találtak határőrök abban a furgonban, mellyel vezetője illegálisan próbált magyar területre lépni Bácsalmás térségében, közölte Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.

Csütörtökön este fél nyolc körül a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőre egy földúton figyelt fel egy szerb rendszámú zárt kisbuszra, melyet igazoltatni akart. A jármű vezetője észrevette a rendőrt, és megfordult, majd visszafelé próbált menekülni egy árkon keresztül. A furgon azonban megfeneklett az árokban és az oldalára borult. A gépkocsi vezetője kiszállt és Szerbia irányába elmenekült.

Az autó átvizsgálása során a határőrök dobozokban körülbelül kétezer, különböző fajhoz tartozó papagájt találtak. A madarakat előbb a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltségre vitték, ahol a Szegedi Vadasparkból érkezett szakember elsődleges véleményéből kiderült: nimfa, hullámos és törpe papagájok voltak a ládákban.

A madarakat ezt követően Szegedre szállították - tette hozzá az őrnagy, aki jelezte: az ügyben természetkárosítás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a bajai rendőrkapitányság.