Romlott gombát akartak behozni az országba

2010.07.30. 10:09

Lejárt szavatosságú gombakonzervet akart behozni az országba az udvari közúti határátkelőhelyen egy teherautósofőr, közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága pénteken. A közlemény szerint az udvari közúti határátkelőhelyen a csütörtök esti órákban belépésre jelentkezett egy magyar forgalmi rendszámú teherautó. A benyújtott okmányok szerint gombakonzervet szállított egy magyarországi rendeltetési helyre.

A vámkezelést végző pénzügyőr a vámvizsgálat során észrevette, hogy az okmányokon feltüntetett 22 ezer kilogramm, összesen 43 ezer darab gombakonzerv szavatossági ideje a magyar nyelvű címke tanúsága szerint 2009 decemberében lejárt.

A helyszínre kirendelt szakértő megállapította, hogy a szállítmány a egészségre veszélyes, ezért azt jegyzőkönyv felvétele mellett lefoglalta és elrendelte a lejárt minőségű termék megsemmisítését. Az udvari vámhivatal rossz minőségű termék forgalomba hozatalnak előkészülete miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a mohácsi rendőrkapitányságnál.