Téves jóslataikért is megbüntetné a boszorkányokat a román kormány

2011.02.09. 10:28
Engedélyhez, számlához és adózáshoz kötné a boszorkányok munkáját a román kormány, sőt, ha jóslataik nem válnak be, akár le is lehet tartóztatni őket ezentúl. A boszorkányok utolsó vérig tiltakoznak.

Az új adók miatt már amúgy is a kormányt átkozó román boszorkányoknak és jövendőmondóknak újabb nehézségekkel kell szembenézniük. Egy új szabály értelmében bírság, vagy akár letartóztatás is fenyegeti őket, ha jóslataik nem válnak be.

A román kormány növelni akarja bevételeit, és vissza akarja szorítani az adóelkerülést.

A boszorkányok azonban, akik már megadóztatásuk miatt is mérgező mandragóravirágot morzsotnak a Dunába, élesen tiltakoznak. Szerintük ha egy jóslat nem jön be, az nem az ő hibájuk, hanem a kártyáké vagy az ügyfélé.

"Mi van, ha az ügyfél hamis adatokat ad magáról, és ezért nem válik be a jóslat? Azért is én leszek a hibás? Az utolsó vérig harcolni fogunk a törvény ellen" - mondta Bratara Buzea boszorkány az Associated Pressnek.

Az új szabályozás engedélyhez kötné a boszorkányok munkáját, kötelezné őket, hogy adjanak számlát ügyfeleiknek, és megtiltaná, hogy iskolák és templomok közelében dolgozzanak.