Fékezés nélkül ütötték el Bálint gazdát

2011.02.19. 09:45

Fékezés nélkül, egy belátható útszakaszon gázolták el Bálint Györgyöt, az Ablak című tévés magazinból Bálint gazdaként ismertté vált 91 éves kertészmérnököt kedden kora este - írja a Blikk a baleset szemtanúira hivatkozva.

„Ott voltam, együtt szálltunk le a buszról Bálint Gyuri bácsival. Az autó fentről, egy egyenes, teljesen belátható szakaszról jött. Fékezés nélkül hajtott a zebrára, még a kormányt se rántotta félre. Bálint gazda ment elöl, utána a hölgy. Már a zebra felénél jártak. Szegény Gyuri bácsi a kocsi szélvédőjéről a következő utcasarokig repült, a másik áldozatot csak elsodorta az autó.

A gázoló autóban lévők kiszálltak, de csak a mentőket hívták, a rendőrséget nem. Meg is kérdeztem, hogy hívja-e a rendőrséget, de a válasz az volt: „Nem, majd a mentők" – idézte fel a történteket a szemtanú, aki szeretné, ha kiderülne az igazság a másodpercek alatt történt tragédiáról.

A sofőr ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztálya közúti baleset okozása vétség gyanújával indított eljárást, jelenleg szakértők bevonásával vizsgálják többek között, hogy a gyalogosokat gázoló sofőr a megengedettnél gyorsabban hajtott-e, s fogyasztott-e alkoholt – tudta meg a lap a BRFK sajtóügyeletesétől.