Feljelentés-kiegészítést kértek a génmegőrző ügyében

2011.03.31. 12:10

A Hajdú-Bihar megyei főügyészség a megyei rendőr-főkapitányságtól kér kiegészítést a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kft. gazdálkodásával kapcsolatban tett hétfői feljelentéshez.

Gulyásné Birinyi Ildikó osztályvezető ügyész elmondta: a feljelentés adatai nem elegendőek, így az illetékes nyomozóhatósághoz küldik az ügyet további vizsgálatra. Több dolgot is tisztázni kell a feljelentéssel kapcsolatban, de erről részleteket nem árult el.

A rendőrségnek a kiegészítést tizenöt napon belül kell visszajuttatnia az ügyészségre, illetve addig kell eldöntenie, hogy elrendeli-e a nyomozást.

Gaál Gyula István, a cég ügyvezetője hétfőn tett feljelentést ismeretlen tettes ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és a számvitel rendjének megszegésének gyanújával.

Orosz István ügyvéd, a cég jogi képviselője elmondta: összesen több mint 158 millió forint az a bevétel, amelynek kapcsán a törvénybe ütköző cselekmények megvalósultak, a gyanú szerint a hortobágyi génmegőrző korábbi vezetői is érintettek lehetnek.