Ötezer forintot rabolt, öt évet kaphat

2011.07.30. 12:00

Elfogták a székesfehérvári benzinkút kirablóját. A maszkot viselő férfi pisztollyal a kezében kényszerítette a bevétel átadására péntek éjszaka az Olaj utcai töltőállomás női alkalmazottját, majd a megszerzett pénzzel - ötezer forinttal - gyalogosan távozott - mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a töltőállomás másik két alkalmazottja előbb autóval, majd futva a tettes nyomába eredt, de szem elől tévesztették. A rendőrök nyomkövető kutyával indultak a keresésére, és egy bokorban megtalálták.

A mellette levő hátizsákból előkerültek a benzinkútról elrabolt bankjegyek, a rablásnál viselt terepszínű maszk és a bűncselekmény elkövetésénél használt márkajelzés nélküli fegyver, feltehetően gázpisztoly.

A fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt kihallgatott, büntetlen élőéletű fiatal elmondta, hogy laptopra gyűjtött, és ahhoz kellett neki a pénz.  Az elkövetett bűncselekmény büntetési tétele 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Péntek este egy győri benzinkútról rabolt el csaknem 300 ezer forintot egy fegyveres, símaszkos férfi, őt még keresi a rendőrség.