Négy év az exét összevagdosó fiatalemberre

2011.09.06. 10:58

Jogerősen négy év börtönre ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a most 20 éves fiatalembert, aki 2009 decemberében Oroszlányban ittasan összeszurkálta az őt csaknem másfél éves kapcsolat után elhagyó barátnőjét.

A jogerős döntés ezzel életveszélyt okozó testi sértésről emberölés kísérletévé minősítette a cselekményt, de sem a főbüntetés tételén, sem a közügyektől való három év eltiltáson nem változtatott.

A vád szerint Papp Krisztián ittasan - hét sör és egy fél deci vodka elfogyasztása után - jelent meg a lány otthonában, vita után megragadott egy 20 centiméteres pengéjű konyhakést, és a lány fejét, nyakát kaszabolta. Az egyik fejsérülés miatt olyan sok vért vesztett a lány, hogy közvetlen életveszélyes állapotba került.

Az első fokon eljáró Komárom-Esztergom Megyei Bíróság ítélete ellen a fiatalember enyhítésért, míg az ügyész súlyosbításért fellebbezett. Utóbbi kérte, hogy a tettet minősítsék emberölés kísérletének, egyebek mellett az ilyen cselekmények nagy számával, de azzal is érvelve, hogy fizikai mellett lelki sérüléseket is okozott a támadó, és tettét a lány hatéves testvérének szeme láttára követte el.

A védő ezzel szemben arra hivatkozott: védence büntetlen előéletű, nem akart ölni, az volt a célja, hogy a lány vele maradjon. Vágásai olyan kis erejűek voltak, hogy áldozata csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, és megbocsátott a fiúnak, aki a tárgyaláson többször is "fiatalkori botlásként" említette a történteket.