Fegyverrel raboltak ki egy ékszerboltot a fővárosban

MTI
2004.11.24. 19:00
Kirabolt egy ékszerboltot két fegyveres férfi szerdán délután Budapesten, a IV. kerületi Árpád Áruház közelében - tájékoztatta Tafferner Éva főhadnagy, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a helyszínről az MTI-t. A Rózsa utcában található üzletet 16 óra 55-kor rabolta ki a két, fekete maszkot viselő férfi.

A rablás mindössze néhány percig tartott. A boltba lépő két férfi közül az egyik a pult mögé lépve öt-hat tálcányi arany ékszert vett magához, miközben a másik, fegyverrel a kezében az üzlet ajtajában állt. A két férfi a rablás után gyorsan elmenekült, a helyszínt gyalogosan hagyták el.

A tettesekről viszonylag pontos személyleírást kaptak a rendőrök a bolti eladótól, illetve a rabláskor az üzletben tartózkodó vásárlótól: az egyik 180 cm magas, erős testalkatú volt, és piros kapucnis kabátot viselt, a másik, 160 cm magas férfi sötét színű kabátban és nadrágban volt. A bűncselekmény elkövetése során a rablók fegyvert nem használtak, és személyi sérülés sem történt. Az okozott kár megállapítása folyamatban van - tette hozzá a BRFK sajtóügyeletese.