Aladár, Álmos
-2 °C
9 °C

Nincs ítélet a szentkirályszabadjai tanárverésben

MTI
2004.11.25. 14:55
Nem lehetett gyorsított bírósági eljárásban ítéletet hozni az úgynevezett szentkirályszabadjai tanárverés ügyében, mert ehhez a bizonyítékok nem voltak alkalmasak és elégségesek, közölte a csütörtöki tárgyalás zárásaként a Veszprém Városi Bíróság tanácsvezető bírója.

A vádirat szerint a Veszprém megyei Szentkirályszabadja iskolájában november 10-én a földrajztanár az órájáról kiküldött egy rendetlenkedő nyolcadikos lányt és egy fiút. A tanár később az ajtóhoz ment - a kiküldött gyerekek ugyanis kinyitották az ajtót és "szórakoztatták" az osztályteremben ülő társaikat -, azonban az ajtó véletlenül a folyosón álló lány fejéhez vágódott.

A nyolcadikos lány fenyegetőzött, majd haza szaladt, s az iskolába az édesanyjával, édesapjával és 21 éves fiú testvérével tért vissza. A vádirat szerint az anya kérdőre vonta a földrajztanárt és már ütött is. Ezt követően a két férfi ütötte-rúgta a tanárt, aki a földre került, majd két virágvázát törtek szét a fején.

A tanár nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, de még jelenleg is táppénzen van. A tanári szoba berendezéseiben okozott kár 6.500 forintra tehető. A vádlottak a csütörtöki tárgyaláson a bűnösségüket elismerték, és kijelentették, tettüket megbánták.

Az ügyészség mindhármukat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérletének bűntettével vádolja.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!