Milliós drogfogás Keszthelyen

MTI
2004.12.01. 16:25

Egymillió forint értékű kábítószert foglaltak le keszthelyi fiatalok gépkocsijában, majd a házkutatás során szerdán - közölte a rendőrség az MTI-vel. A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensének tájékoztatása szerint keszthelyi felderítő akciójuk során egy, a fenékpusztai úton megállított személygépkocsiban és a benne ülő két fiatal ruházatában nagy mennyiségű ecstasyt, kokaint, marihuánát és speed tablettákat találtak a rendőrök.

"Az ezt követően megtartott házkutatások során további jelentős mennyiségű, eladásra kiadagolt kábítószerre bukkantak az ilyen célú keresésre kiképzett kutya segítségével; az autóban és a lakásban lefoglalt, összesen közel félezer adag becsült értéke egymillió forint" - közölte Csizmazia Péter.

A két - 29 és 25 éves - keszthelyi fiatalember Budapestről szállította a drogokat környékbeli értékesítésre és részben saját célra. Ellenük kábítószerrel való visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. "A fővárosi elosztó-értékesítő hálózat és a helyi fogyasztói kör felderítése érdekében tovább folytatják a nyomozást" - tudatta a zalai főkapitányság sajtóreferense.