Másodfokon tárgyalják a Simon Tibort megverők ügyét

MTI
2004.12.07. 15:10

Az egykori ferencvárosi válogatott futballista, majd soproni szakvezető a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt 2002. április 21-én történt bántalmazásba halt bele. Az idén júniusban kihirdetett elsőfokú ítéletében a Fővárosi Bíróság társtettesként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek a per négy vádlottját és Galambos Jánost tizenkettő, Országh Rolandot, Hegyesi Jánost tíz­tíz, Hajnal Attilát pedig nyolc év börtönbüntetéssel sújtotta.

Az elsőrendű vádlott védője a Fővárosi Ítélőtábla keddi fellebviteli tárgyalásán kijelentette: indokoltnak tartja szakértők újbóli meghallgatását, ezért az elsőfokú ítélet hatályon kívül helyezését indítványozta. Álláspontja szerint az elsőfokú bíróság nem hagyhatta volna figyelmen kívül, hogy Simon Tiboron alig voltak sérülések, azaz olyan körülmények között nem történhetett a bántalmazás, ahogy azt a bíróság megállapította. Az ügyvéd szerint nem emberölés, hanem halált okozó testi sértés történt, ezért a büntetés enyhítését is kérte.

A harmadrendű vádlott védője azt kifogásolta az első fokú bíróság eljárásában, hogy az elsőrendű vádlott és a másik három, a szórakozóhely rendjéért felelős, biztonsági őrként dolgozó vádlott cselekményét együtt bírálta el, pedig elkülöníthetőek egymástól. A negyedrendű vádlott védője szerint védence nem bántalmazta Simon Tibort, ezért felmentését kérte. A bíróság ismertette, hogy az ügyészség az első fokú ítélet helybenhagyását indítványozta. A másodfokú tárgyalás várhatóan januárban folytatódik.