Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Záhonynál húsz óra alatt jut át egy kamion

MTI
2004.12.19. 19:20

Az Ukrajnába tartó kamionosoknak már valamivel több mint húsz órányi várakozásra kell számítaniuk Záhonynál - tájékoztatta a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnokságának szóvivője vasárnap kora este az MTI-t. A Záhony-Csop határátkelőnél a péntek óta tartó, lassú határátkelés várakozási ideje a kezdeti 8 óráról szombatra 13 órányira nőtt, s a helyzet vasárnapra tovább romlott.

Sipos Jenő az ukrán hatóságok közlésére hivatkozva elmondta, hogy a várakozás oka az ukrán vámszervek számítógépes rendszerének meghibásodása. "A lassú határátkelés oka az is, hogy hiányoznak az import befogadó nyilatkozatok" - ismertette a további ukrán indokokat Sipos Jenő. Hozzátette, hogy a magyar hatóságok folyamatos kapcsolatban állnak ukrán kollégáikkal, akiket folyamatosan a teherforgalom gyorsabb befogadására igyekeznek bírni.

Erre rendre azt a választ kapják az ukrán féltől, hogy az elkövetkező napon, napokban várható a számítástechnikai probléma megoldása. A határ magyar oldalán már 5-7 kilométer hosszúságú sorban torlódtak fel a kamionok. Sipos Jenő elmondta, hogy a magyar Külügyminisztériumon keresztül már diplomáciai úton is igyekeznek megoldásra késztetni az ukrán felet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!