Gyalogosgázolásért négy év börtön

MTI
2005.01.26. 16:34

Öt gyalogos elgázolásáért, halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt szabott ki négy év letöltendő börtönt első fokon jogerőre emelkedett ítéletében a Kaposvári Városi Bíróság szerdán. A vádlott 2003 decemberében öt gyalogost gázolt el a somogyi megyeszékhelyen. Közülük egy idős férfi a helyszínen meghalt, egy maradandó fogyatékosságot szenvedett, kettő súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

A vádlott a munkahelyén alkoholt fogyasztott, majd autóba ült és hazaindult. Eközben elütött két úttesten átkelő gyalogost, majd felhajtott a járdára, ahol további három személyt elgázolt és csak a balesettől 150-200 méterre állt meg.

A 47 éves kaposvári férfit halált okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt mondta ki bűnösnek a bíróság. A kaposvári bíróság szerdán kihirdetett elsőfokú ítélete ellen sem a vád, sem a védelem, sem a vádlott nem fellebbezett, így jogerőre emelkedett a négyéves végrehajtandó szabadságvesztés és a mellékbüntetésként kiszabott öt éves járművezetéstől eltiltás.