Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Újabb halálos áldozatot szedett a madárinfluenza

MTI
2005.01.28. 06:21
Újabb halálos áldozatot szedett a madárinfluenza Vietnamban, ahol az elmúlt közel egy hónapban immár tíz ember ember halálát okozta a megbetegés - közölték pénteken kórházi forrásból.

Az újabb áldozat egy 32 éves férfi, aki csütörtök délután halt bele a betegség szövőményeibe a vietnami főváros Bach Mai kórházának trópusi betegségek kezelésére szakosodott osztályán - közölte az intézmény egyik, neve elhallgatását kérő orvosa.

A Hanoitól északra fekvő Phu Tho tartományból származó férfi szervezetében öt nappal korábban mutatták ki a madárinfluenza vírusát.

A délkelet-ázsiai országban december 30. óta ezzel összesen tíz emberéletet követelt a madárinfluenza. A betegség megjelenése óta pedig immár 30 ember vesztette életét.

Vietnami déli részén csütörtökön két újabb megbetegedést észleltek: két kislány betegedett meg, akiket válságos állapotban szállították kórházba.

Két férfi - egy 66 éves és egy 30 éves személy - szervezetében korábban szintén kimutatták az emberre rendkívül veszélyes H5N1 vírusváltozatot, az ő állapotuk pénteken azonban változatlanul stabil volt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.