Őrizetben a miskolci bankrablók egyike

2005.01.28. 14:53

Elfogta és őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a gyanú szerint egy társával együtt fegyverrel rabolt ki egy pénzintézetet Miskolcon. A borsodi megyeszékhely belvárosában még szerdán délután ért rablótámadás egy takarékszövetkezetet. A járőrök a riasztást követő négy percen belül a helyszínre értek, ám az elkövetők addigra már elmenekültek. Egyiküket azonban még aznap sikerült kézrekeríteni, társa ellen pedig körözést adtak ki.

A két elkövető a pénzintézetbe belépve fegyvert fogott az alkalmazottakra, és pénzt követelt tőlük. Egyikük a fegyverrel a nyomaték kedvéért egy lövést is leadott, ám szerencsére senki nem sebesült meg. A pénztáros ennek hatására átadta a pénzt, ezután az elkövetők több százezres zsákmányukkal futva távoztak. A személyleírás alapján a rendőrök alig egy órán belül elő is állítottak egyiküket. Kihallgatásakor a 49 éves férfi beismerte a rablásban való részvételét, a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Időközben sikerült megállapítani a másik rabló kilétét is, az 56 éves miskolci férfi ellen ezért a rendőrség csütörtökön délután körözést adott ki. A nyomozók felhívják a figyelmet, hogy a férfi fegyverrel rendelkezik, ezért azt kérik, hogy senki ne próbálja egymaga megállítani a gyanúsítottat.