Elfogták a miskolci takarékszövetkezeti rablókat

MTI
2005.01.28. 18:43
Őrizetbe vette a rendőrség azt a két férfit, akik a gyanú szerint fegyverrel raboltak ki egy pénzintézetet Miskolcon. A borsodi megyeszékhely belvárosában csütörtökön délután ért rablótámadás egy takarékszövetkezetet. A járőrök a riasztást követő négy percen belül a helyszínre értek, ám az elkövetők addigra már elmenekültek. Egyiküket még aznap sikerült elfogni, másnapra pedig a társa is rendőrkézre került.

A két elkövető a pénzintézetbe belépve fegyvert fogott az alkalmazottakra, és pénzt követelt tőlük. Egyikük a nyomaték kedvéért egy lövést is leadott, ám az senkit nem sebesített meg. A pénztáros ennek hatására átadta a pénzt, ezután az elkövetők több százezres zsákmánnyal elfutottak. A személyleírás alapján azonban a rendőrök egy órán belül előállították az egyik gyanúsítottat, egy 49 éves férfit, aki kihallgatásakor beismerte a rablásban való részvételét.

Időközben megállapították a másik rabló kilétét is, az 56 éves miskolci férfi ellen ezért a körözést adtak ki. A miskolci kapitányság és a megyei főkapitányság együttes nyomozása eredményeképpen péntekre őt is sikerült őrizetbe venni. A férfi, aki a fegyvert - az eddigi adatok szerint egy 9 milliméteres, nagy kaliberű pisztolyt - használta, nem ismerte el a tettét. A nyomozók mindkettejüket őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is. A pénz egy része már előkerült, a fegyvert azonban még továbbra is keresik.