Feljelentette felbérlőjét a majdnem-bérgyikos

2005.02.08. 12:58

Elfogott és őrizetbe vett a rendőrség egy fiatalembert, aki a gyanú szerint bérgyilkost fogadott egy ismerőse kivégzésére Debrecenben. A 24 éves férfi ellen emberölés előkészületének bűntette miatt indult eljárás a Hajdú-Bihar megyei főkapitányságon. Lebukását annak köszönheti, hogy a bérgyilkos ahelyett, hogy akcióba lépett volna, értesítette a kiszemelt áldozatot, aki jelentkezett a rendőrségen.

A felételezett felbujtó pisztolyt is adott a felkért személynek, és arra kérte, csalja az áldozatot Szegedre, ott pisztollyal vagy késsel végezzen vele, majd dobja ki a holttestet egy havas területen, hogy csak hóolvadás után kerüljön elő.

A nyomozók hétfőn délután Debrecenben elfogták a feltételezett felbujtót, akit a megyei főkapitányságon őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását is. Az eddigi adatok szerint a bűncselekmény hátterében az állat, hogy a kiszemelt áldozat korábban egy milliós értékű Rolex karórát adott át értékesítésre az állítólagos felbujtónak, aki azonban magának akarta azt megtartani. A 24 éves gyanúsított akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.