Natália
-3 °C
8 °C

Nyolc főútvonalon ellenőrzik a teherautókat

MTI
2005.02.21. 13:34

Nagyszabású közúti ellenőrzés kezdődött az ország nyolc főútvonalán, elsősorban a nehézgépjárművek szabálytalanságainak kiszűrésére - közölte az ORFK biztonsági főigazgatója hétfőn Szigetszentmiklóson. Az elmúlt évben az előzőhöz képest öt százalékkal nőtt a közlekedési balesetek száma, ezért vált indokolttá a biztonságot szolgáló nagy ellenőrzési kampány - mondta Hatala József vezérőrnagy sajtótájékoztatón.

A múlt hétvégén a személygépjárművekre terjedt ki ez a kontroll, amelyben több mint ötezer rendőr vett részt. Az akció során összesen 410 vezetőt találtak ittasnak, 203 esetben a lejárt okmány miatt kellett intézkedni, és 43 körözött bűnöző került horogra. Ötezernégyszáz autósra összesen 21 millió forint bírságot szabtak ki.

Most a nehézgépjárművek ellenőrzésén a sor. Az M3-as, az M5-ös, az M0-ás, a 6-os, 7-es, 8-as főút, valamint a 44-es és 85-ös főútvonalon lehet ellenőrzésre számítani ezen a héten. Egyebek mellett a műszaki állapotot, az áruszállítás szakszerűségét, a gumiabroncsok állapotát vizsgálják, de a menetíró korongot is elemzik. A balesetek egy részét ugyanis a túl hosszú ideig tartó vezetésből adódó fáradtság idézi elő - hívta fel rá a szakember a figyelmet. A tavalyi hasonló, a nehézgépjárművekre kiterjedt vizsgálat során 25 ezer autót ellenőriztek, és kétszázmillió forint bírságot vetettek ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.