Húsz év fegyházat kapott az egykori nevelőjét halálra késelő férfi

MTI
2005.03.11. 15:23
Húsz év fegyházat kapott az egykori nevelőjét Nagymágocson halálra késelő fiatal férfi, a Csongrád Megyei Bíróság elsőfokú ítélete nem jogerős - közölte a bíróság szóvivője. Az elsőrendű vádlott, aki 18 éves koráig a Nagymágocsi Lakóotthonban élt, társával közösen betört az otthon igazgatójának házába tavaly május 21-én.

A melléképületben lévő konyhahelyiség ajtaját felfeszítették, ennivalót készítettek és egy-egy kést is magukhoz vettek. Amikor megzavarta őket a lakás gazdája, aki négy évig az elsőrendű vádlott nevelője volt, leszúrták. Az áldozat a helyszínen életét vesztette. A vádlottak menekülés közben Orosházán eltulajdonítottak több ingóságot.

A bíróság tájékoztatása szerint az elsőrendű vádlott a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be 20. életévét, fiatal felnőttnek minősül. Az elsőrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében és jelentős értékre elkövetett lopás bűntettében találta bűnösnek csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében a Csongrád Megyei Bíróság és húsz év fegyházzal sújtotta. A másodrendű vádlott, aki társánál két évvel fiatalabb, a kétszeresen minősülő emberölés bűnsegédjeként tíz évet kapott.