Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Szász Károlyt újra gyanúsítottként hallgatják meg

MTI
2005.03.16. 09:00
Szász Károlynak ma reggel újra gyanúsítottként kell megjelennie a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) Aradi utcai épületében; lehetséges, hogy az eddigi okirat-hamisítás mellett a jóval súlyosabban minősülő hűtlen kezelés bűncselekménye is felmerül - mondta a PSZÁF egykori vezetőjének ügyvédje, Futó Barnabás az MTI-nek.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) egykori vezetőjét az ott 2000-2001-ben kötött megbízási szerződések miatt gyanúsította meg két hónapja a NNYI kétszázkilenc rendbeli felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással. A nyomozás még Szász Károly 2003. július 16-i bántalmazása után nem sokkal Keller László akkori közpénzügyi államtitkár feljelentése alapján indult ismeretlen tettes ellen. A feljelentés szerint a PSZÁF-nál teljesítés nélküli kifizetések történtek a belső munkatársaknak megbízási szerződések alapján, ami hűtlen kezelés, csalás gyanúját vetheti fel.

Futó Barnabás korábban az MTI-nek azt mondta: az elmúlt másfél évben a PSZÁF több munkatársát is meghallgatták tanúként, s a vallomásokból megítélése szerint az derült ki, hogy minden szerződés mögött valós teljesítés állt. Így pedig a feljelentésben foglalt bűncselekmények fogalmilag kizártak. Szász Károly az eljárás során mindvégig következetesen tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!