Fehér porral töltött borítékokat foglaltak le a Postán

Index
2005.03.21. 15:27

Fehér port találtak több levélborítékban a Magyar Posta budaörsi levélfeldolgozójában, a gyanús leveleket a Katasztrófavédelem elszállította, és jelenleg is vizsgálják az anyagokat, számolt be a posta szóvivője az Indexnek.

A dolgozók a levelek szortírozásánál figyeltek föl arra, hogy néhány rosszul lezárt borítékból fehér zárt szivárog ki. A Katasztrófavédelem lezárta a helyszínt, és elszállították a borítékokat, mondta el Tomecskó Tamás.

Tomecskó Tamás elmondta, az incidens nem okozott késlekedést a küldeményforgalomban, a munka csak néhány percre állt le. A szóvivő a levéltitokra hivatkozva nem árulhatta el a címzett és a feladó személy kilétén kívül azt sem, hogy az összes gyanús anyagot tartalmazó borítékokon ugyanaz a feladó cím szerepelt-e.

2001-ben az Egyesült Államokban ismeretlenek küldözgettek anthraxszot tartalmazó, lépfenét okozó borítékokat különféle hivatalokba. Később a világon több országában, így Magyarországon is többször előfordult, hogy néha rossz trféából, néha fenyegető jelleggel postáztak, később ártalmatlannak bizonyuló fehér port.