Meggyilkolt főnemes holttestét találták meg Dél-Franciaországban

MTI
2005.04.06. 19:08

Valószínűleg egy öt hónapja eltűnt angol főnemes, Antony Ashley-Cooper, Shaftesbury lordjának a holttestét találták meg Dél-Franciaországban egy csalitosban - közölte szerdán a francia rendőrség. A Theoules-sur-Mer falu közelében talált, állatok által félig felfalt és erősen bomló holttestről a ruházat és a fogazat első vizsgálatai alapján feltételezik, hogy az a november 5-én Cannes-ban eltűnt, és minden valószínűség szerint gyilkosság áldozatául esett 66 éves brit arisztokratáé.

A gyilkossággal a férfi fiatal tunéziai feleségének, Dzsamilának a fivérét gyanúsítják. A lord harmadik felesége bevallotta ugyanis a rendőrségen, hogy válófélben lévő hitvesének "megfélemlítésére" kérte bátyját annak érdekében, hogy az továbbra is folyósítsa neki a havi 7000 euró apanázst.

Shaftesbury tizedik lordja két és fél éve ismerkedett meg Hollandiában az akkor bárhölgyként dolgozó Dzsamilával, akinek egy dél-franciaországi malmot iratott a nevére.

Antony Ashley-Cooper az éjszakai élet ismert alakjának számított a francia riviérán. Vagyonát 7 millió euróra becsülik. A férfi állítólag megismerkedett egy fiatalabb nővel, és ezért válni akart tunéziai feleségétől, akitől már hat hónapja különváltan élt. A gyilkossággal gyanúsított sógort, a 40 éves Mohamedet müncheni lakásában vették őrizetben, s március óta vizsgálati fogságban van Franciaországban.