Kivontatják a partra a Tiszába zuhant autóbuszt

MTI
2005.04.19. 11:12
Az áradó Tisza sodrásával folytatott négynapi ádáz küzdelem után valós esély mutatkozik arra, hogy kedden a mentőalakulatok a partra vontathatják a vajdasági Nagybecskereknél (Zrenjanin) a folyóba zuhant autóbuszt, de nem tudni, hogy megtalálják-e a roncsban az eltűntté nyilvánított 13 személy holttestét.

Egy vontatóhajónak hétfő este sikerült mintegy 8-10 méterre a Tisza bácskai partjának közelébe húzni a harminc tonnás járművet, de ismét elszakadt a vontatókötél, s abba kellett hagyni a műveletet. Helyszíni beszámolók szerint kedden tíz óra tájban a csendőrség és a hadsereg terrorelhárító osztagának búvárai ismét alámerültek, hogy rögzítsék az acélsodronyokat a hétméteres mélységbe kivontatott buszra.

Közben a katonák csónakokkal pásztázzák a folyó két partját holttestek után kutatva. A rendőrség teljesen lezárta a mentési munkálatok helyszínét, az áldozatok hozzátartozóit sem engedik a közelbe. Nem tudni, hogy a helyi hatóságok igénybe vették-e a Pécsről érkezett három magyar szakember - két orvos és egy búvár - segítségét.