Vilma
-7 °C
4 °C

Árad a magyarországi folyók többsége

MTI
2005.04.21. 13:31
Kapcsolódó cikkek (1)
Árad a magyarországi folyók többsége, számos folyón készültséget rendeltek el, tájékoztatta az MTI-t az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatóság csütörtökön.

A tájékoztatás szerint Dunán a vízállás csak megközelíti a fokozati szintet, a Tiszán megállt az apadás és a folyó felső szakaszán árad, a Maros intenzív áradása miatt másodfokúra kellett emelni a készültséget, Szegednél szintén áradás tapasztalható. A Zagyván az újabb csapadék következtében Apc körzetében ismét készültséget kellett elrendelni. A Körösök vízgyűjtőjén lehullott csapadék miatt mára a Fehér- és a Kettős-Körösön rendeltek el készültséget, az elkövetkezendő napokban a Fehér-Körösön a másodfokú készültséget megközelítő tetőzésre lehet számítani. A Túron és a Fekete-Körösön is várhatóan készültséget kell majd elrendelni.

Borsodban és környékén az utóbbi három napban lehullott 40-60 milliméter eső következtében a Sajón is első fokú készültséget rendeltek el. Csütörtök reggel összesen 1054 kilométer hosszúságú védvonalon tartottak készültséget.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.