Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Robbanószer-gyanús anyagot találtak egy autóban Röszkénél

MTI
2005.04.22. 22:59
Robbanószert jelzett a kereső kutya pénteken Röszkénél, egy szerb állampolgárságú férfi osztrák rendszámú személygépkocsijánál; az autót azonnal félreállították, órákon keresztül vizsgálták, majd a robbanószerkezethez hasonló tárgyat a tűzszerészek elszállították a határról.

A vizsgálat miatt majdnem hat órán keresztül részlegesen le volt zárva a határ, s ez kis mértékben korlátozta a Magyarországra vezető forgalmat - mondta el Kovács Iván alezredes, a határőrség szóvivője pénteken este. A kutya a benzintartály körül jelzett; a kiérkező Rendőrségi Biztonsági Szolgálat szakemberei és a tűzszerészek kiszerelték az autóból a gyanús - antennája miatt időzített robbanószerkezetre is emlékeztető - szerkezetet, amit további vizsgálat céljából Budapestre, a rendőrségre szállítottak.

A koszovói albán férfi a meghallgatásakor arra hivatkozott, hogy három napja vette a gépkocsit, és nem tudott robbanószerkezetre hasonlító tárgyról - számolt be a szóvivő. Hozzátette: a határregisztráció értelmében azonban ez a férfi ugyanezzel az autóval már március 28-án átlépett a határon, tehát nem felel meg a valóságnak, hogy csak most vásárolta az autót.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.