Tanyaszomszédja megöléséért 10 év börtönt kapott férfi

MTI
2005.04.29. 11:58
Agyonszurkálta tanyaszomszédját tavaly egy tázlári fiatalember, akit a Szegedi Ítélőtábla 10 év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel büntetett pénteken; az ítélet jogerős.

A táblabíróság egy évvel súlyosbította az első fokon eljáró Bács-Kiskun Megyei Bíróság emberölés és kifosztás bűntette miatt februárban hozott ítéletét, mert azt állapította meg, hogy Vékony Jenő különös kegyetlenséggel követte el tettét. Az ítéleti tényállás szerint Vékony Jenő gyakran meglátogatta a közeli tanyán egyedül élő 57 éves férfit, kapcsolatuk baráti volt. A fiatalember 2004. február 23-án együtt italozott két barátjával, majd egyikükkel éjfél körül elment a későbbi áldozatához, mert el akarta venni televízióját és rádiós magnóját.

Miután kiderült, hogy a szomszéd otthon van, Vékony Jenő társa távozott. A fiatalember pedig összeveszett a szintén ittas szomszéddal, a vita hevében előbb fojtogatta a férfit, azután az asztalról felkapott késsel addig szurkálta, amíg az ellenállást tanúsított. A vizsgálat megállapítása szerint a férfi néhány perc múlva meghalt, életét a gyors orvosi beavatkozás sem tudta volna megmenteni.