Judit
3 °C
6 °C

Száz oxfordi diák ugrott nyolc méterről a nyolcvan centis vízbe

MTI
2005.05.02. 15:12

Súlyosan sérült diákok tucatjait kellett kórházba szállítani az idei oxfordi tömeges hídugrás helyszínéről, mert az évszázados múltra visszatekintő szokás hódolói nem vették figyelembe, hogy a helyi kis folyó szintje a szárazság miatt veszélyesen alacsony. A patinás angol egyetemi városban a hallgatók minden évben azzal köszöntik a májust, hogy az ősi Magdalen-hídról az alant folydogáló Cherwellbe ugrálnak.

A csaknem nyolcméteres ugrás akkor sem veszélytelen, ha az inkább bővizű pataknak, semmint folyónak tekinthető Cherwell vízszintje normális, az idén azonban a szokatlanul száraz tavasz miatt a vízmélység nem sokkal haladja meg a 80 centimétert.

A rendőrség igyekezett eltántorítani az egyetemi ifjúságot a vízbe ugrástól, de a hídon az idei is vagy nyolcezer-ötszáz diák gyűlt össze, és közülük százan le is ugrottak.

A mentőknek vagy harminc boka-, lábszár- és bordatöréses sérültet kellett kórházba szállítaniuk, de volt olyan hídugró, akit súlyos gerincsérüléssel emeltek ki a sekély vízből. A területileg illetékes Temze völgyi rendőrség közölte, hogy jövőre lezárja a hidat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.