Súlyos buszbaleset Szerbiában

MTI
2005.05.11. 22:01
Ismét súlyos buszbaleset történt Szerbiában: a jármű az ország déli részén szakadékba zuhant, a balesetben legalább egy ember életét vesztette, tizenketten megsérültek. A szerb belügyminisztérium tájékoztatása szerint a macedóniai Bitola és Belgrád között közlekedő, macedón tulajdonban lévő busz a dél-szerbiai Vranje mellett zuhant egy hídról a szakadékba, amelynek mélyén a Panevka folyó folyik.

A helyszíni beszámolókból azt lehet kihámozni, hogy az áldozatok száma valószínűleg nem végleges, a járműben ugyanis feltehetően 20-22 utas tartózkodott a baleset pillanatában, a mentők pedig egyelőre nem tudtak hozzáférni minden bajba jutotthoz, és a buszt sem tudták kiemelni a szakadékból. A baleset oka egyelőre ismeretlen, egyes hírek szerint a jármű meghibásodása okozta a szerencsétlenséget. A buszsofőr a túlélők között van, s feltehetően tőle származnak ezek az információk.

Egy hónappal ezelőtt az Újvidék és Versec között közlekedő autóbusz zuhant Nagybecskereknél a Tiszába, miután összeütközött egy pótkocsis teherautóval. A balesetet heten élték túl; közvetlenül a tragédia után három holttestet emeltek ki a vízből, az eltűntek után még mindig kutatnak a mentőalakulatok. A tragédia pillanatában a járműben feltehetően több mint húsz személy tartózkodott.