Ambrus
-7 °C
3 °C

Benyújtják a vádiratot a szegedi betegcsere ügyében

MTI
2005.06.10. 10:53
Elkészült a vádirat a szegedi betegcsere ügyében, amelyet a Szegedi Városi Bírósághoz nyújtanak be pénteken - közölte a Szegedi Városi Ügyészség vezetője. Szántó Gábor elmondta: az ügyben két orvost foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel, míg egy beteghordót és egy ápolót foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak. A tavaly nyáron történt betegcsere vizsgálatát május elején zárta le a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szegedi városi kórházból 2004. július 3-án egy 80 éves férfi helyett egy azonos korú másik beteget küldtek koponyaműtétre a Szegedi Tudományegyetem idegsebészeti klinikájára. Az idős ember az operáció után néhány nappal elhunyt. A másik beteget több órával később szintén megműtötték, ő szeptember végén halt meg.

A kórház a történtek után két ápolót és egy beteghordót elbocsátott, de a bíróság megsemmisítette az intézmény fegyelmi tanácsának döntését. A rendőrség kezdetben ismeretlen tettes ellen nyomozott, az ügyben tavaly decemberben nevezett meg gyanúsítottakat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.