Oroszlánok mentettek meg egy elrabolt etióp kislányt

MTI/AP
2005.06.22. 06:44

Három oroszlán mentett meg Etiópiában egy elrabolt 12 éves kislányt egy csapat férfitól, akik a gyermeklányt családjától elhurcolták, és akarata ellenére házasságra akarták kényszeríteni. A három oroszlán elzavarta a lányrablókat, akik hét napig tartották fogva, és többször bántalmazták a gyermeket. A nagymacskák ezután fél napon át őrizték a kislányt, egészen addig, amíg a rendőrség, illetve a kétségbeesett család rátalált. "Amint a kislány jó kezekbe került, az oroszlánok visszasétáltak a vadonba" - mondta Wondimu Wedajo, az etióp rendőrség egyik őrmestere.

A tiszt szerint ha az oroszlánok nem léptek volna közbe, a dolog sokkal rosszabbul is végződhetett volna. "Gyakran megtörténik, hogy ilyen esetekben a kislányokat megerőszakolják, és össze-vissza verik, hogy rákényszerítsék őket a házasságra" - mondta.

Az etióp mezőgazdasági fejlesztési minisztérium egyik illetékese szerint az oroszlánok hasonló esetben általában megtámadják az embereket. Valószínűleg arról lehetett szó, hogy a kislány sírt félelmében, nyöszörgött a fájdalmaktól, és az oroszlánok összetévesztették ezt egy bajba jutott oroszlánkölyök vinnyogásával. Ez lehet a magyarázata annak, hogy a támadók elzavarása után a kislányt nem falták fel a vadak.

A rendőrség a támadók közül négyet már elfogott, másik három után még folytatják a kutatást.