Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Több tucat áldozatuk van az árvizeknek Közép-Amerikában

MTI/AP
2005.06.28. 07:02

Folyók léptek ki medrükből a súlyos esőzések után hétfőn Közép-Amerika nagy részén. Csak Salvadorban huszonöten veszítették életüket, köztük egy turistabusz 19 utasa. A hatóságok még mindig keresik az elsodort busz többi húsz utasát, akik eltűntek. A busz egy amatőr futballcsapat játékosait és szurkolóit szállította haza.

A San Salvadortól 70 kilométerre nyugatra fekvő San Pedro Puxtlában hárman haltak meg, amikor az ár elsodorta házaikat. Egy földcsuszamlás a fővárostól délnyugatra fekvő Comasaguában két házat temetett maga alá, három ember halálát okozva. A fővárostól 90 kilométerre északnyugatra fekvő Apanecában tucatnyi ház omlott össze, hatan meghaltak.

Százakat telepítettek ki otthonaikból vasárnap, amikor özönvízszerű esőzés kezdődött Salvadorban. A földcsuszamlások utakat zártak el, és legkevesebb egy várost elszigeteltek a külvilágtól.

A szomszédos Hondurasban hivatalos adatok szerint nyolcan haltak meg, és kétszáz ház rongálódott meg a három napja pusztító árvizekben. A fővárosban, Tegucigalpában és a Karib-tenger partvidékén mintegy nyolcszázan kényszerültek otthonuk elhagyására. Chile déli részén öten haltak meg, és több százan menekültek el otthonaikból az árvizek miatt.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.