Megkezdődik az új eljárás Simon Tibor megölése ügyében

MTI
2005.06.28. 07:20

Ma kezdődik a megismételt elsőfokú eljárás Simon Tibor megölése ügyében a Fővárosi Bíróságon. Simon Tibor egykori ferencvárosi válogatott futballistát 2002. április 21-én a fővárosi Café Allure szórakozóhely előtt bántalmazták, a mentő kórházba szállította, de két nap múlva belehalt sérüléseibe.

A Fővárosi Bíróság tavaly júniusban kihirdetett elsőfokú ítéletében társtettesként elkövetett emberölés miatt Galambos Jánost 12, a Café Allure három biztonsági őre közül Országh Rolandot és Hegyesi Jánost 10-10, Hajnal Attilát 8 éves börtönbüntetéssel sújtotta nem jogerősen.

Ez év februárjában a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést, és új eljárásra utasította a Fővárosi Bíróságot. A Fővárosi Ítélőtábla szerint az elsőfokú ítélet pontatlan, a rendelkezésre álló iratokkal ellentétes, tényállása részben hiányos, helytelen következtetéseket tartalmaz, és az indoklási kötelezettségnek sem tesz eleget. Az ítélőtábla iránymutatásként megszabta többek között, hogy szembesítsék az eltérő vallomást tevő tanúkat, elkülönítve vizsgálják az egyes vádlottak tetteit, illetve azok eredményét, és kerüljék az általánosításokat.

A másodfokú tárgyaláson februárban a tábla megszüntette a másod-, harmad- és negyedrendű vádlottak egy éve tartó előzetes letartóztatását. Csupán az elsőrendű vádlottat tartják fogva.