Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Fegyházat kaptak a Makai-klán tagjai

2005.06.30. 14:42
Öten is fegyházbüntetést kaptak annak a bűnügynek a vádlottjai közül, melynek szereplői fiatal lányokat hurcoltak Spanyolországba, prostituáltnak. A szövevényes emberkereskedelmi ügy tizenhét vádlottját személyi szabadság megsértésével, kitartottsággal, közokirat-hamisítással és bűnpártolással vádolta az ügyészség. A vádlottak közül öten is hat és tíz év közötti fegyházbüntetéseket kaptak, őket a Pest Megyei Bíróság kizárta a feltételes szabadlábra bocsájtás lehetőségéből.

Az ítélet szerint a Makai-fivérek irányítása alatt működő magyar bűnözői csoport 1998 és 2002 között Spanyolországba juttatott ki fiatal lányokat. Barcelonában vagy a környékbeli városok valamelyikében elszállásolták áldozataikat, és prostitúcióra kényszerítették őket.

A bíróság egy vádlott kivételével az ügy minden szereplőjét bűnösnek mondta ki a terhükre rótt bűncselekményekben. Az elsőrendű vádlott 6 év 6 hónap, a másodrendű 8 év, a harmadrendű 7 év, a negyedrendű vádlott pedig 7 év 4 hónap fegyházat kapott. Mindegyiküknél súlyosabb büntetést, 9 és fél év fegyházat kapott viszont a tizenketted-rendű vádlott. A családi alapon szerveződő klán legsúlyosabb ítéletet kiérdemlő tagja az ítélethirdetéskor dührohamban tört ki és üvöltözni kezdett.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.