Zelma, Rajmund
-10 °C
-3 °C

Tetves gyerekeket találtak egy érdi táborban

MTI
2005.07.13. 12:54

Tetvet találtak több gyermek fején egy érdi napközis táborban, ezért a nyár hátralévő részében az összes, a táborba érkező kisgyermeket megvizsgálják a védőnők - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) Pest megyei Intézete az MTI-vel szerdán.

Az ÁNTSZ érdi városi intézete a fertőzött gyerekeket és családjukat fertőtlenítette - tartalmazza az intézet MTI-hez eljuttatott közleménye. Az intézet tájékoztatása szerint a fejtetű betegséget nem terjeszt, de közvetlen érintkezés útján terjed, akár úgy, hogy a gyerekek feje játék közben egymáshoz ér, vagy úgy, hogy közös fésűt használnak.

A betegségre a viszketés, a vakaródzás hívja fel legjobban a figyelmet, a bőr kisebesedhet, és bőrgyulladás alakulhat ki, védekezni ellene a gyógyszertárakban kapható irtószerekkel lehet - áll az ÁNTSZ közleményében. Az intézet emlékeztet, jogszabály írja elő, hogy a bentlakásos táborokban való üdülés megkezdése előtt házi gyermekorvosnak vagy iskolaorvosnak kell igazolnia: a gyereket az egészségi állapota alkalmassá teszi arra, hogy közösségbe menjen.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.