Elemér
5 °C
16 °C

Romániai áradás: 20 halott, 2300 összedőlt ház

MTI
2005.07.20. 20:10

Egyelőre csaknem kétezerháromszáz összeomlott lakóház, a külvilágtól még mindig elzárt húsz település, az áldozatok növekvő száma, továbbra is járhatatlan utak és vasutak szerepeltek a román országos katasztrófa-elhárítási bizottság szerdai ideiglenes mérlegében. Az áradásnak eddig húsz halálos áldozata van.

Szerdán délben üzembe helyezték a magyar katasztrófa-elhárítás Romániába küldött mentőcsapatának szakemberei azt a víztisztító-fertőtlenítő berendezést, amely Budapestről érkezett a Bákó megyei Comanestiben.

A csapatnak a Vrancea megyei Vadu Rosca településen tevékenykedő tagjai az értékmentésben, a víz lakóházakból történő kiszivattyúzásában, a település fertőtlenítésében, a járvány elleni védőoltások beadásában, az árvíz sújtotta lakosság orvosi-egészségügyi ellátásában vesznek részt. Ebben a munkában segítik a magyarok a román mentőszolgálatnak és Vöröskeresztnek a térségbe vezényelt személyzetét.

Árvízkárosult romániai családok gyermekeit fogadja a fővárosi önkormányzat a szünidő még hátralévő részében. Az érkezőket fővárosi gyermekintézményekben helyezik el, gondoskodnak teljes ellátásukról, egészségügyi felügyeletükről és életkoruknak megfelelő programokról.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.