Két halálos áldozata van a német ítéletidőnek

MTI
2005.07.30. 16:59

Két ember meghalt, negyvenegyen megsérültek szombat hajnalban a Németország felett tomboló orkánerejű szélben és zivatarokban. A heves esőzések Hollandia egyes körzeteiben is áradásokat okoztak.

Bajorországban a kidőlt fák egy férfit megöltek, egy fiatal lányt megsebesítettek. Baden-Würtemberg tartományban egy férfi gépkocsijában halt szörnyet, amikor a zivatarban elvesztette a kontrolt az autó fölött. A gyorsasági motoros világbajnokság németországi nagydíjának helyszínén, a Sachsenringen 41 személyt sebesítettek meg a szél által szétszaggatott sátrak darabjai. A szél fákat és villanyoszlopokat is kicsavart. Az Érchegység térségében orkánerejű szél tombolt. Szászországban óránkénti 191 kilométeres erejű szelet mértek, egyes körzetekben, például Észak-Rajna-Wesztfáliában két óra alatt az egy hónapi csapadékmennyiségnek megfelelő eső hullott.

Hollandiában is hasonlóan heves esőzésről számoltak be a hatóságok. A német határ menti Limburg megyében illetve Észak-Brabantban szintén egy egész hónapnyi csapadék hullott le néhány óra alatt. A heves zivatarok és a szél leszaggatták egy iskola tetejét, elárasztották a közúti alagutakat, áradásokat okoztak a belga-holland határ térségében is.