Hárman felelősek az utasszállító tengerbe zuhanásáért

MTI
2005.08.09. 19:36

Három ember - köztük a pilóta - felelősségét vizsgálják a szombaton lezuhant tunéziai repülőgép ügyében. A balesetben tizenhárman vesztették életüket, amikor a repülőgép Szicília mellett a tengerbe zuhant. A palermói hatóságok a jelenleg kórházban fekvő pilóta, az üzemanyagtöltő depo vezetőjének, valamint az üzemanyag- tartálykocsi sofőrjének felelősségét vizsgálják. A vizsgálatot a palermói államügyész vezeti.

Az ATR-72 típusú repülőgép utasai után még folynak a kutatások, huszonhárman túlélték a balesetet, három embert azonban még mindig nem találnak. A kutatások során a baleset helyszínétől keletre személyes holmikat, a roncsok darabjait, valamint a gép üléseit is megtalálták. A kutatást egy speciálisan felszerelt olasz hajó is segíti, így nagyobb a valószínűsége annak, hogy megtalálják a gép tengerbe süllyedt részeit, valamint a fekete dobozát is.

A vizsgálatot folytató hatóságok a baleset egyik lehetséges okának azt tartják, hogy az üzemanyag szennyezett vagy kevés volt, s ezért állhatott le a repülőgép mindkét hajtóműve. A bari hatóságok tagadják, hogy az üzemanyagtöltő hibájából történt a baleset, állításuk szerint az üzemanyagtöltő aznap még öt gépet szolgált ki.