Piroska
-10 °C
1 °C

Áramszünet Los Angelesben

MTI
2005.09.12. 23:36

Los Angeles nagy részében szünetelt az áramszolgáltatás helyi idő szerint hétfő délután. Az áramszünet helyi idő szerint röviddel 13:00 (közép-európai idő szerint 20:00) óra után történt, és az elsötétülő közlekedési lámpák miatt jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben. A belvárosi felhőkarcolókban szintén szünetelt az áramszolgáltatás.

A város vezetése vizsgálja az áramszünet okát és mértékét. Catherine Plows rendőrségi szóvivő szerint nem gyanítanak terrorcselekményt az áramszünet mögött. A rendőrséget ugyanakkor teljes készültségbe helyezték.

Az áramszünet azután következett be, hogy az ABC televízió egy videofelvételt sugárzott, amelyen az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egy feltételezett tagja terrorcselekményekkel fenyegette meg Los Angelest és az ausztráliai Melbourne-t a 2001. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadások negyedik évfordulóján.

A meleg napokon szokásos fokozott igénybevétel is okozhat áramszünetet, de Los Angelesben hétfőn nem mértek szokatlanul magas hőmérsékletet.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.