Meglincseltek papot, miután autójával elütött egy kislányt

MTI
2005.09.13. 08:31
Meglincseltek egy olasz papot Kongó északi részén egy falu lakói, miután a pap autójával halálra gázolt egy hároméves kislányt - közölték hétfőn este brazzaville-i és római egyházi források.

Angelo Redaelli tiszteletest a kongói Cuvette tartomány egyik falujának lakói ölték meg a vasárnap este történt tragikus baleset után.

A pap a falun áthaladva "elütött egy kislányt, aki életét vesztette, s a lakosok bosszút követtek el rajta" - mondta el a Kongói köztársaság fővárosában, Brazzaville-ben a katolikus Caritas-Congo szervezet főtitkára, Paul Richard Manou de Mahoungou.

A hírt Rómában megerősítette a Misna katolikus hírügynökség, hozzátéve, hogy a helyiek bozótvágó késekkel lekaszabolták a tiszteletest, amikor kiszállt a terepjárójából, hogy segítséget nyújtson az elütött kislánynak.

A Misna jelentése szerint a terepjárón utazó további kilenc szerzetesnek sikerült elmenekülnie a helyszínről, több kongói forrás ezzel szemben azt közölte, hogy túszul ejtették őket, s csak később sikerült őket kiszabadítani és Brazzaville-be szállítani.