Elfogták az ikervári emberölés feltételezett tettesét

MTI
2005.09.28. 13:54

Egy 18 éves román állampolgárságú, magyarul jól beszélő nőt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy július 26-án a Vas megyei Ikerváron lakásában megölt és kirabolt egy 74 éves asszonyt - jelentette ki sajtótájékoztatóján szerdán Orbán Péter, Vas megye rendőrfőkapitánya. A fiatal nőt szeptember 23-án a magyar-román határon fogták el, amikor a battonyai határátkelőhelyen iratok nélkül próbálta elhagyni Magyarország területét - fűzte hozzá a főkapitány.

Orbán elmondta, hogy a gyanúsított különféle árucikkekkel házalt, úgynevezett "trükkös csalásokat" követett el, főként idős emberek sérelmére. A rendőrök szerint valószínűleg egy ilyen adás-vétel alkalmával szemelte ki az ikervári idős asszonyt, akitől pénzt akart szerezni. A nyomozás adatai szerint július 26-án a délelőtti órákban a gyanúsított egyedül ment az idős nő lakására, ahol, beismerő vallomása szerint, szóváltásba keveredett az áldozattal, megverte és megfojtotta, majd felkutatta és magához vette a lakásban található pénzt.

A gyanúsított véres ruhában ült fel az autóbuszra, Szombathelyre utazott, ahol ruhákat vásárolt magának. A rendőrség a bizonyításhoz a helyszínen rögzített DNS-mintákat is felhasználja majd, de rendelkezésükre áll egy poligráfos vizsgálat eredménye is, amely szintén a rendőrség feltevéseit erősítette meg.