Véres bunyó lett a makói rablási kísérletből

MTI
2005.10.04. 16:38

Egy gázpisztollyal próbált meg kirabolni egy makói asszonyt és lányát egy 32 esztendős mezőberényi férfi. A gyanúsítottat a rendőrség elfogta és eljárást indított ellene - közölte a rendőrség.

A rendőrség gyanúja szerint kedden hajnalban Makó belterületén egy mezőberényi férfi kezében gáz-riasztó fegyverrel beszállt egy éppen indulni készülő gépkocsiba. Az autóban egy helybéli nő és leánya ült. A férfi a jármű hátsó ülésén lévő 12 millió forintot tartalmazó kézitáskát magához vette - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A gépkocsi vezetője a futva menekülő tettes után indult. Időközben megérkezett a sértettek egyik férfi hozzátartozója, aki az üldözött személlyel dulakodni kezdett - közölte a rendőr százados. A verekedésnek - melyben mindketten megsérültek - a helyszínre érkező rendőrjárőr vetett véget. A férfiakat kórházba szállították, az elsődleges adatok szerint a rablással gyanúsított férfi könnyebb, míg a hozzátartozó súlyos sérülést szenvedett - tudatta a szóvivő.

A pénz és a fegyver a szemle során hiánytalanul előkerült. A gyanúsított ellen jelentős értékre, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a makói rendőrkapitányság - közölte a Tuczakov Szilvána.