Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Október 25-én várható másodkfokú ítélet a móri ügyben

MTI
2005.10.11. 11:54

A védőbeszédekkel és az utolsó szóval befejeződött a móri ügy tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán kedden, a másodfokú bíróság október 25-re tűzte ki az határozathozatalt.

Hajdú László ügyvédje védőbeszédében indítványozta, hogy védencét másodfokon is mentsék fel a Mórral kapcsolatos vádpont alól, egy másik erőszakos bűncselekményt pedig enyhébben minősítsenek és így csökkentsék első fokon kiszabott 15 éves szabadságvesztését. Kaiser Ede az utolsó szó jogán annyit mondott: amit elkövetett azt beismerte, Mórhoz viszont semmi köze.

Hajdú László is azt hangsúlyozta az utolsó szó jogán, hogy soha nem járt Móron, semmi köze a bankrabláshoz. A 2002. május 9-i nyolc halálos áldozatot követelő bankrablás ügyében korábban első fokon Kaiser Edét tényleges életfogytiglanra ítélték, Hajdú László bűnösségét azonban nem mondta ki a Fővárosi Bíróság, csupán más fegyveres rablások miatt ítélte 15 évre. A két vádlott az eljárás során mindvégig következetesen tagadta Mórt, az elsőfokú büntetőper elején ugyanakkor beismertek több más, a vádiratban terhükre rótt erőszakos bűncselekményt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.