Gedeon, Johanna
2 °C
21 °C

További nyomozást rendeltek el a fűszerpaprika-ügyben

MTI
2005.10.14. 14:28

A Szegedi Városi Ügyészség tovább nyomoztat az aflatoxinos fűszerpaprika ügyében érintett Szegedi Paprika Rt. és a Rubin Paprikafeldolgozó Kft. ellen - közölte az ügyészség vezető-helyettese pénteken az MTI-vel. Rövid Csaba elmondta: bizonyos körülményeket még tisztázni kell, hogy később megalapozott döntés születhessen; a vádemelésre csak a nyomozás lezárta után kerülhet sor.

A kormány 2004. október 27-én úgy döntött, hogy az összes paprikakészítményt kivonja a boltokból, mert a külföldről érkező paprikákban a megengedett határértéknél nagyobb mennyiségben találtak rákkeltő anyagokat.

A Bács-Kiskun Megyei Ügyészség szeptember végén a Kalocsai Fűszerpaprika Rt. vezérigazgatója, kereskedelmi igazgatója és termelési igazgatója ellen a fogyasztók folytatólagosan elkövetett megtévesztésének vétsége, illetve ártalmas közfogyasztási cikkel való visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Az ügyben szintén érintett sükösdi Házi Piros Paprika Kft. ügyvezetőjét is a fogyasztók megtévesztésével vádolják, ő azonban az ártalmas közfogyasztási cikkel visszaélés bűntettét gondatlanul követte el azzal, hogy az egészségügyi hatóság véleményének megérkezte előtt rendelkezett az importpaprika felhasználásáról.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.