Biciklitolvajokat fogtak Székesfehérvárott

2005.10.14. 14:54

Kerékpárlopásra szakosodott tolvaj párost füleltek le a rendőrök Székesfehérvárott. A helyi járőrök még kedden hajnalban igazoltattak a szovjet katonai temető mögött egy 23 éves sárkeresztúri lakost. A fiatalember hátizsákjából többek között elemlámpa, csavarhúzó, villáskulcs, sőt egy erővágó is előkerült, emellett találtak a járőrök egy elvágott kerékpárlakatot is. A férfi beismerte, hogy egy Csapó utcai lakóházból ellopott egy kerékpárt.

A további kihallgatások során kiderült, hogy a sárkeresztúri fiatalember nem egyedül tevékenykedett. Több alkalommal társa volt egy szintén 23 éves, ugyancsak sárkeresztúri illetőségű férfi. Az eddigi adatok szerint számlájukra több mint húsz kerékpárlopás írható. Az ügyben kettőjükön kívül még egy ember szerepel gyanúsítottként. Ő az egyik veszprémi lopás feltételezett elkövetője, valamint az ellopott biciklik orgazdája volt az eddigi adatok szerint.

A kerékpárokat illegálisan átvevő orgazdák köre azonban várhatóan még bővülni fog, tekintettel arra, hogy a biciklitolvajok számos ismerősüknek, rokonuknak adták tovább az ellopott kétkerekűeket, amelyek közül már több előkerült.