Hamis jelzésű ruhákat foglaltak le Röszkénél

MTI
2005.10.19. 10:09

Mintegy száztizenhét millió forint értékű hamis megjelölésű ruhát foglaltak le a vámosok Röszkén - közölte a vám- és pénzügyőrség az MTI-vel szerdán. A vámhivatalnál kedden este két bolgár állampolgár jelentkezett belépésre, akik a benyújtott okmányok alapján különféle ruházati termékeket kívántak Törökországból Franciaországba szállítani - mondta a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

Kockázatelemzést követően a pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a teherautót és 22 ezer 400 darab különböző márkavédett - Lacoste, Dolce and Gabanna, Armani, Hugo Boss, Repley, Diesel, Levi's - ruhát találtak. A szállítmányra vonatkozó védjegyjogosultságot azonban nem tudták igazolni a sofőrök - tette hozzá Némedi Varga Éva.

A vámhivatal lefoglalta a több mint 117 millió forint értékű terméket és ismeretlen tettes ellen, áru hamis megjelölése miatt feljelentést tett a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalánál. A múlt héten mintegy 6 millió forint értékű márkavédett ruhát foglaltak le a gyulai vámosok, amit egy magyar állampolgárságú férfi szállított volna Törökországból Szlovákiába.