Használt fecskendő a csokitojásban

MTI
2005.10.29. 14:16
Szemmel láthatóan használt injekciós tűt talált egy gyerek a csokitojásban Bordeaux francia városban - jelentette be pénteken este Bertrand De Loze hegyi ügyész.

A Tumador márka Yatoula tojásait a Les Mousquetaires cég forgalmazza Intermarche és Eurmarche szupermarket-láncainak boltjaiban. A tojások Olaszországban készülnek, de a bennük lévő műanyag kapszulát az abban elhelyezett kis játékszerrel együtt Kínából szerzi be az olasz gyártó.

Az ügyész elmondása szerint múlt vasárnap találta a tűt a tojásban a gyerek, aki szerencsére nem sérült meg. A nagypapa, aki egy Intermarche szupermarketben vett több csokitojást is, csak napokkal később fordult a rendőrséghez.

A tűt most különféle vizsgálatoknak vetik alá, elsősorban arra keresve a választ, hogy nem fertőzött-e, illetve hogy megtalálják-e rajta az esetleges tettes DNS-nyomait.

A Les Mousquetaires kivonta boltjaiból a Yatoula tojásokat, "gonosz tettről" beszélt, és hangsúlyozta, hogy a gyártó már belső vizsgálatot rendelt el. Az ügyész reményének adott hangot, hogy egyedi esetről van szó.