Zavargásokl Párizs egyik külvárosában

2005.10.30. 14:02

Harmadik éjszaka folytatódtak a zavargások Párizs egyik északkeleti külvárosában, ahol vasárnapra virradóan is több tucat fiatal autókat gyújtott fel, épületeket rongált meg és kőzáport zúdított a kivezényelt rendőrökre. Clichy-Sous-Bois-ban a fiatalok mintegy 20 gépkocsit gyújtottak fel, s kövekkel, üvegpalackokkal dobálták a rendfenntartó erőket. Senki nem sérült meg, de a rendőrség őrizetbe vett 15 randalírozót.

A zavargások csütörtök este kezdődtek azután, hogy a rendőrség által lopásért üldözött fiatalokat halálos áramütés ért az elektromos művek egyik áramátalakítójában, ahol menedéket kerestek. Az áramütés egy 14 és egy 16 éves fiatal életét oltotta ki, egy társukat pedig súlyos állapotban szállították kórházba.

Péntek este a tűzoltóságnak 40 esetben kellett kivonulnia a fiatalok által előidézett gyújtogatásokhoz a párizsi külvárosban, ahol a 28 ezer lakos többsége afrikai bevándorló. A fiatalok szeméttárolókat, gépkocsikat gyújtottak fel, sőt egy lövést is leadtak a rendőrökre. Péntek éjjel tizenhat személy könnyebben megsérült.