Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

Crossmotoros rendőrjárőrök a Bakonyban

MTI
2005.11.02. 13:35

Cross-motoros rendőrjárőrök kezdték meg a szolgálatukat szerdán a Bakonyban: elsősorban Zirc, Olaszfalu, Eplény, Veszprém és Várpalota környékén járőrözik két terepmotoros rendőr a hegyvidék erdei útjain - közölte sajtótájékoztatón szerdán a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

Váradi Károly ezredes elmondta: az utóbbi időkben a Bakony erdei útjain rendkívül sok cross-motoros jelent meg, akik gyakran 10-12 fős csoportokban száguldoznak, károsítják a természetet, tönkre teszik az erdei utakat, elriasztják a vadakat, a motorok fülsiketítő hangjával pedig zavarják a falvak lakosait és az erdei munkásokat. Hozzátette: a bakonyi települések lakosaitól igen sok felháborodott hangú bejelentést kapott a rendőrség az utóbbi hetekben, hónapokban.

Az ezredes közlése szerint kedvelik az osztrák, német cross-motorosok is a Bakonyt; motorjaikkal részben a zöld határon jönnek át, részben utánfutóval hozzák a gépeket Magyarországra. Megjegyezte: a külföldiek részére illegálisan szervezik a magyarországi cross-motorozást, ugyanis Ausztriában például ki vannak tiltva a motorosok az erdőkből.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.