Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Felmentették a bántalmazással vádolt pécsi rendőröket

MTI
2005.11.02. 13:42

A Baranya Megyei Bíróság első fokon, bizonyítottság hiányában, felmentette azt a három rendőrt, akiket hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazással és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel vádoltak, mert egy tavalyi családi veszekedésben intézkedve, eltörték egy férfi karját. Az ítélet így nem jogerős.

A rendőröknek 2004. január 31-én egy pécsi családnál kellett intézkedniük. A família egyik férfitagja aznap hajnalban ittas állapotban tért haza, szóváltásba került édesapjával, majd hozzátartozóit megfenyegette.

A rendőrök erősítést hívtak a dühöngő ember megfékezésére. A férfit lefújták gázspray-vel, majd a már menekülő embert a ház udvarán gumibottal többször hátba vágták, végül a földre teperték és megbilincselték.

A férfinek eltörött a karja, kificamodott a könyöke, fején seb, hátán pedig a gumibot nyomai voltak láthatóak. Munkaképessége maradandóan, huszonöt százalékban csökkent.

A Baranya Megyei Bíróság a rendőröket bizonyítottság hiányában felmentette. Bár kimondta: bűncselekmény történt, az egymásnak ellentmondó vallomások miatt azonban nem sikerült bizonyítani, kik, hogyan és mikor okoztak sérüléseket a férfinak. Antal Gábor bíró indoklásában rámutatott, hogy a rendőrök által foganatosított eljárás szakszerűsége kétségbe vonható, mert tizenegy rendőr egy fegyvertelen, közepes testalkatú férfit egyszerű testi kényszerrel is megfékezhetett volna.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.