Ismét működik a vasúti jelzőberendezés a Göd-Vác vonalon

MTI
2005.11.10. 12:33

Göd és Vác között ismét működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés - tájékoztatta a MÁV Rt. szóvivője csütörtökön az MTI-t. A Budapest-Vác vasútvonalon, Göd és Vác között délelőtt fél tizenegyre a szakemberek helyreállították a reggel 7 órától elektronikus hiba miatt nem működő vasúti jelző- és biztosítóberendezést - közölte Kavalecz Imre..

A szóvivő közleménye szerint a vasútvonal mentén található négy fénysorompó is működik, a vonatok zavartalanul közlekedhetnek, de kisebb késések a kora délutáni órákig, amíg a vonatszerelvények vissza nem állnak az eredeti menetrendbe, még várhatók.

A műszaki hiba miatt a vonatok a vasúti átjárók előtt a biztonság érdekében legfeljebb 15 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak, ezért késtek. A torlódások miatt néhány vonat kimaradt a menetrendből, a zónázó vonatok - annak érdekében, hogy valamennyi utas elérje célját - minden állomáson megálltak. A vasúttársaság a műszaki hiba miatti vonatkésésekért és kényelmetlenségekért ezúton is kéri az utasok elnézését - hangsúlyozta Kavalecz Imre, aki korábban azt közölte, hogy a reggeli csúcsforgalomban több ezer embert érintett a vonatok késése..