Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Ismét működik a vasúti jelzőberendezés a Göd-Vác vonalon

MTI
2005.11.10. 12:33

Göd és Vác között ismét működik a vasúti jelző- és biztosítóberendezés - tájékoztatta a MÁV Rt. szóvivője csütörtökön az MTI-t. A Budapest-Vác vasútvonalon, Göd és Vác között délelőtt fél tizenegyre a szakemberek helyreállították a reggel 7 órától elektronikus hiba miatt nem működő vasúti jelző- és biztosítóberendezést - közölte Kavalecz Imre..

A szóvivő közleménye szerint a vasútvonal mentén található négy fénysorompó is működik, a vonatok zavartalanul közlekedhetnek, de kisebb késések a kora délutáni órákig, amíg a vonatszerelvények vissza nem állnak az eredeti menetrendbe, még várhatók.

A műszaki hiba miatt a vonatok a vasúti átjárók előtt a biztonság érdekében legfeljebb 15 kilométeres óránkénti sebességgel haladtak, ezért késtek. A torlódások miatt néhány vonat kimaradt a menetrendből, a zónázó vonatok - annak érdekében, hogy valamennyi utas elérje célját - minden állomáson megálltak. A vasúttársaság a műszaki hiba miatti vonatkésésekért és kényelmetlenségekért ezúton is kéri az utasok elnézését - hangsúlyozta Kavalecz Imre, aki korábban azt közölte, hogy a reggeli csúcsforgalomban több ezer embert érintett a vonatok késése..

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.